Nyproduktion Varberg

 

Vi hjälper dig att lyckas med din nyproduktion i Varberg med omnejd, med engagemang, passion & hårt arbete.

Låt oss lotsa dig genom allt som behövs för en lyckad nybyggnation, från bygglov och grundläggning till nyckelfärdigt hus.

 

Hur går nyproduktion processen till?

Vår filosofi är att alltid leverera full service från första kontakt till inflyttning. Istället för att bygga så mycket som möjligt har vi valt att bygga endast en handfull villor om året och göra dem riktigt bra.

Vi kan nyproduktion i Varberg, vi har kontakt med de bästa lokala leverantörerna och vi vet hur processerna kring nybyggnation fungerar. Vad kan vi göra för dig?

Arkitekt till nyproduktion i Varberg

Vi börjar med ett möte där vi tillsammans med vår arkitekt går igenom era behov och önskemål för hur huset ska utformas och vad som är viktigt för er. Om ni inte redan har färdiga ritningar. Vi går också igenom en tilltänkt budget för huset, som sedan sätter ramarna för vad vi ska rita upp.

Entreprenadkontrakt

När ritningarna är klara tecknas ett entreprenadkontrakt enligt ABS-18, där arbetets omfattning beskrivs och vilket ansvar och kostnader som gäller. När det är undertecknat och färdigt, är det dags att lämna in ansökan om bygglov.

Val av material vid nybyggnation i Varberg

Eftersom entreprenadkontraktet innehåller budgetar och kvadratmeterpriser, är det nu dags att välja materialen i huset. Ni får guidning och rådgivning av våra duktiga samarbetspartners när det kommer till kök, el, VVS, kakel & klinker, fönster, golv, måleri, med mera. Allting ska bestämmas, och vi hjälper er i de olika stegen. Vi har också samarbeten med duktiga inredningsarkitekter för att verkligen få till rätt känsla för huset om så önskas. Efter att detta är gjort kan kostnaden för entreprenaden behöva justeras antingen uppåt eller nedåt beroende på vad ni väljer för material.

Projektering

Så fort bygglovet är färdigt kan vi beställa exempelvis fönster och dörrar som har lite längre leveranstider och alla tekniska handlingar tas fram för att få ett startbesked från stadsbyggnadskontoret.

Uppstartsmöte innan nybyggnation i Varberg

Nu är vi redo att börja bygga och vi går igenom den tilltänkta tidsplanen tillsammans med er som beställare.

Byggstart

Vi börjar med grundläggningen av ert nya hus. Tillsammans med er som beställare kan det ibland vara aktuellt att finjustera höjder tillsammans med utsättare från kommunen. Våra egna snickare gör det som är formen till grunden och efter gjutningen påbörjas resningen av stommen.

Slutbesiktning av nyproduktion i Varberg

När huset är färdigbyggt och städat är det dags för slutbesiktning. Tillsammans med er och vår projektledare går en besiktningsman igenom det som vi avtalat och ser till att allting är i sin ordning.

Slutbesked

När allt är klart och godkänt, utfärdar stadsbyggnadskontoret ett s.k. slutbesked, vilket betyder att det är ok att flytta in. Alla egenkontroller och nödvändiga dokument har nu samlats in via den kontrollansvarige och huset lämnas över till er.
Välkomna att flytta in!

Villa Svartskär

Ett möte med havet

Villa Svartskär ligger med bästa tänkbara läge precis nere vid havet. Framsidan på huset skiljer sig markant mot baksidan där fasaden nästan helt består av glaspartier. När du kliver in genom de massiva ekdörrarna förstår du varför. 

Villa Gunilla

Ett arv får nytt liv

På en kulle uppe bland ekarna ligger denna generösa villa i lantlig stil. Den är helt anpassad efter kundens önskemål om ett liv på landet, bland annat med skogspromenader och hundar i fokus. 

Vill du veta mer om vad vi kan göra?

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.