Projekt Tusenfalken

Unika tusenfalken vid Getterön

Strax innan semestern 2019 var det stor invigning av det minst sagt unika huset vi valt att kalla Tusenfalken vid Getterön. Projektet som man tidigare kunnat läsa om i Hallands Nyheter, tog hela fyra år att få till alla tillstånd och lov, samt bygglovshandlingar. Men nu är det klart, och Jörgen och Anita kan återigen njuta av den fantastiska utsikten och härliga bad i ostört läge.

 

Offgrid-hus i mitten av ett naturreservat.

Eftersom fastigheten ligger mitt i ett naturreservat, fick vi inget tillstånd att dra in varken el, vatten eller avlopp.
Därför är huset ett så kallat Offgrid-hus. Det drivs av solceller, värme från braskaminen och/eller gasol. Wc-stolen har ett förbränningssystem och en generator finns att tillgå under årets mörkaste dagar när solcellerna inte klarar av att generera någon ström. Huset är också byggt på ett sätt som gör att det klarar av att stå ouppvärmt under längre perioder, något som ett modernt hus idag annars inte skulle kunna göra utan att ta skada.

Medvetna materialval

På golven ligger det öländsk kalksten och väggar samt tak är klädda i vitpigmenterad ask. Köket från Himlekök är tillverkat i samma material.

Fasaden och taket är helt klädd i norrländsk furu som är kiselbehandlad för att hålla länge och bli härligt grå med tiden.

Fler projekt

Villa Gunilla
Villa Gunilla

Ett arv får nytt liv

På en kulle uppe bland ekarna ligger denna generösa villa i lantlig stil. Den är helt anpassad efter kundens önskemål om ett liv på landet, bland annat med skogspromenader och hundar i fokus.

Villa Svartskär
Villa Svartskär

Ett möte med havet

Villa Svartskär ligger med bästa tänkbara läge precis nere vid havet. Framsidan på huset skiljer sig markant mot baksidan där fasaden nästan helt består av glaspartier. När du kliver in genom de massiva ekdörrarna förstår du varför.

Vill du veta mer om vad vi kan göra?

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.