Söderport

Sekelskifteshus för 2000-talet.

Söderport är ett flerbostadshus med sex lägenheter beläget i centrala Varberg. Huset färdigställdes 2022 och kvarteret består idag av större villor från sekelskiftet med den pampiga Rosenfredsskolan precis på andra sidan vägen.

Som att det alltid varit där

Med denna anrika omgivning ville vi rita och bygga ett hus som passade in. Vi ville att det skulle kännas som att huset alltid legat där, i motsats till att kontrastera mot sin omgivning som nya byggnader ofta gör ville vi att Söderport skulle smälta in.

Symmetrisk fasad och klassiska material

Huset karaktäriseras av symmetriska fasader med enhetlig fönstersättning. Fasaden består av en svartmålad 300 mm bred limfogpanel vilket ger huset ett gediget och stabilt intryck. Taket består av röda lertegelpannor som många av husen i kvarteret har.

Kök och inredning är platsbyggt av våra duktiga snickare och levererat från en lokal kökstillverkare.

 

 

Fler projekt

Villa Gunilla
Villa Gunilla

Ett arv får nytt liv

På en kulle uppe bland ekarna ligger denna generösa villa i lantlig stil. Den är helt anpassad efter kundens önskemål om ett liv på landet, bland annat med skogspromenader och hundar i fokus.

Villa Svartskär
Villa Svartskär

Ett möte med havet

Villa Svartskär ligger med bästa tänkbara läge precis nere vid havet. Framsidan på huset skiljer sig markant mot baksidan där fasaden nästan helt består av glaspartier. När du kliver in genom de massiva ekdörrarna förstår du varför.

Vill du veta mer om vad vi kan göra?

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.