Vallgången no8

Med inspiration från historien.

Vallgången no 8 är ett flerbostadshus med 10 lägenheter som vi färdigställde 2018. Huset ligger på Söder i Varberg endast en kort promenad från Ankaret och strandpromenaden.

Modernt och klassiskt på en och samma gång.

Huset har en klassisk stil med träpanel, spröjsade fönster, snickardetaljer och utsmyckningar. Inspiration har tagits från den äldre trähusbebyggelsen på Platsarna inte långt därifrån.

Förutom en gedigen, vacker utsida har lägenheterna en hög standard invändigt där samtliga kök, kommoder och garderober är monterat av våra duktiga snickare och levererat från en lokal kökstillverkare.

 

Med respekt för traditionen


Huset mottog 2019 Hembygdsföreningen Gamla Varbergs diplom för god byggnadsvård

 

”Detta hus ansluter med stor känslighet till den omgivande bebyggelsen och har tagit upp element från förra sekelskiftets trähus på Platsarna. Så förs en genuin byggtradition vidare med respekt för kulurarvet”

 

 

Fler projekt

Villa Gunilla
Villa Gunilla

Ett arv får nytt liv

På en kulle uppe bland ekarna ligger denna generösa villa i lantlig stil. Den är helt anpassad efter kundens önskemål om ett liv på landet, bland annat med skogspromenader och hundar i fokus.

Villa Svartskär
Villa Svartskär

Ett möte med havet

Villa Svartskär ligger med bästa tänkbara läge precis nere vid havet. Framsidan på huset skiljer sig markant mot baksidan där fasaden nästan helt består av glaspartier. När du kliver in genom de massiva ekdörrarna förstår du varför.

Vill du veta mer om vad vi kan göra?

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.