Villa strandvik

Med en utsikt som aldrig tar slut.

Villa Strandvik är ett fritidshus beläget vid kusten norr om Varberg, det färdigställdes 2020 åt en barnfamilj som önskade sig ett hus att vistas i tillsammans på helger och lov.

Smarta  och vackra lösningar.

Huset är beläget i en sluttande terräng med vidsträckt utsikt över havet och omgivningen. Som i många fritidshusområden fanns det en begränsad byggrätt där vi strävat efter att maximera alla kvadratmetrar och se till att ytorna disponeras på bästa sätt. Huset har stora fönsterpartier mot havet i väster samt rejäla takutsprång som skyddar mot regn och sol.

Material som möter naturen

Fasaden består av en obehandlad hyvlad granpanel av bästa sort som fått gråna naturligt av väder och vind. Skjutpartierna är hela 2.70 höga i vardagsrum och matplats.

Huset består av två byggnadskroppar, en social och en privat del. Dessa två delar ligger på olika nivåer på tomten, följer markens lutning och binds ihop av en glasad länk. Utöver bostadshuset har vi också byggt ett gästhus och förråd på baksidan i samma stil.

 

 

Fler projekt

Villa Gunilla
Villa Gunilla

Ett arv får nytt liv

På en kulle uppe bland ekarna ligger denna generösa villa i lantlig stil. Den är helt anpassad efter kundens önskemål om ett liv på landet, bland annat med skogspromenader och hundar i fokus.

Villa Svartskär
Villa Svartskär

Ett möte med havet

Villa Svartskär ligger med bästa tänkbara läge precis nere vid havet. Framsidan på huset skiljer sig markant mot baksidan där fasaden nästan helt består av glaspartier. När du kliver in genom de massiva ekdörrarna förstår du varför.

Vill du veta mer om vad vi kan göra?

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.