Villa strandvik

Med en utsikt som aldrig tar slut.

Villa Strandvik Àr ett fritidshus belÀget vid kusten norr om Varberg, det fÀrdigstÀlldes 2020 Ät en barnfamilj som önskade sig ett hus att vistas i tillsammans pÄ helger och lov.

Smarta  och vackra lösningar.

Huset Àr belÀget i en sluttande terrÀng med vidstrÀckt utsikt över havet och omgivningen. Som i mÄnga fritidshusomrÄden fanns det en begrÀnsad byggrÀtt dÀr vi strÀvat efter att maximera alla kvadratmetrar och se till att ytorna disponeras pÄ bÀsta sÀtt. Huset har stora fönsterpartier mot havet i vÀster samt rejÀla takutsprÄng som skyddar mot regn och sol.

Material som möter naturen

Fasaden bestÄr av en obehandlad hyvlad granpanel av bÀsta sort som fÄtt grÄna naturligt av vÀder och vind. Skjutpartierna Àr hela 2.70 höga i vardagsrum och matplats.

Huset bestÄr av tvÄ byggnadskroppar, en social och en privat del. Dessa tvÄ delar ligger pÄ olika nivÄer pÄ tomten, följer markens lutning och binds ihop av en glasad lÀnk. Utöver bostadshuset har vi ocksÄ byggt ett gÀsthus och förrÄd pÄ baksidan i samma stil.

 

 

Fler projekt

Villa Gunilla
Villa Gunilla

Ett arv fÄr nytt liv

PÄ en kulle uppe bland ekarna ligger denna generösa villa i lantlig stil. Den Àr helt anpassad efter kundens önskemÄl om ett liv pÄ landet, bland annat med skogspromenader och hundar i fokus.

Villa SvartskÀr
Villa SvartskÀr

Ett möte med havet

Villa SvartskÀr ligger med bÀsta tÀnkbara lÀge precis nere vid havet. Framsidan pÄ huset skiljer sig markant mot baksidan dÀr fasaden nÀstan helt bestÄr av glaspartier. NÀr du kliver in genom de massiva ekdörrarna förstÄr du varför.

Vill du veta mer om vad vi kan göra?

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer sÄ Äterkommer vi.